Ταουσάνης Χρήστος

Ταουσάνης Χρήστος
Επιστημονικός Διευθυντής EMPLOY EDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας

Ο Δρ Χρήστος Ταουσάνης πραγματοποίησε προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου και αναγορεύτηκε Διδάκτωρ, έχοντας εκπονήσει τη διδακτορική του διατριβή στο θεματικό πεδίο της συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού. Εργάστηκε για αρκετά έτη στον ιδιωτικό τομέα σε εκπαιδευτικούς φορείς και συνεχίζοντας την καριέρα του στο δημόσιο τομέα, διετέλεσε, επί τετραετία, Διευθυντής Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στη Δημοτική Εταιρεία Επαγγελματικής Κατάρτισης και Μελετών του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου ανέπτυξε και επέβλεψε πρωτοποριακά προγράμματα ενίσχυσης της γυναικείας απασχόλησης αλλά και παιδαγωγικής και συμβουλευτικής υποστήριξης. Από τη θέση αυτή, αποχώρησε οικειοθελώς, για να συνιδρύσει την εταιρεία EMPLOY. Στη συνέχεια, αξιοποιώντας και μετεξελίσσοντας την προγενέστερη τεχνογνωσία του, ίδρυσε την υπάρχουσα εταιρική δομή, την EMPLOY EDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας, έναν καινοτόμο φορέα επαγγελματικής συμβουλευτικής και δια βίου μάθησης στελεχωμένο με μια εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα.

Σήμερα, παράλληλα με τη διεύθυνση της εταιρείας, συντονίζει και τα επιστημονικά & ακαδημαϊκά της projects. Είναι από τα πρώτα πιστοποιημένα στελέχη στην Ελλάδα που έχει ενταχθεί στο ανώτερο Μητρώο Στελεχών Συμβουλευτικής Επαγγελματικού Προσανατολισμού Επιπέδου του ΕΟΠΠΕΠ, στέλεχος, επίσης, Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού και της International Association for Educational and Vocational Guidance (I.A.E.V.G.). Παράλληλα, έχει πολυπληθείς δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά,  πανελλήνια και διεθνή συνέδρια ενώ ως  προσκεκλημένος ομιλητής και επιμορφωτής έχει επιτύχει τον εντυπωσιακό αριθμό των 5.000 ωρών επιμορφώσεων & διαλέξεων και ως λειτουργός συμβουλευτικής έχει βοηθήσει εξατομικευμένα σχεδόν 6.500 νέους και στελέχη σε θέματα σπουδών  & σταδιοδρομίας. 

Δεκάδες άρθρα και έρευνες του έχουν δημοσιευθεί σε έντυπα και διαδικτυακά Μ.Μ.Ε., αρθρογραφεί συστηματικά για θέματα παιδείας σε διάφορες εφημερίδες (ΕΘΝΟΣ, ΒΗΜΑ, ΤΑ ΝΕΑ κ.ά.), έχει παραχωρήσει πλήθος συνεντεύξεων σε τηλεοπτικούς σταθμούς για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού και συμβουλευτικής καριέρας ενώ κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής και επαγγελματικής του διαδρομής μόνο για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού και συμβουλευτικής καριέρας, έχει δώσει περισσότερες από 800 διαλέξεις σε ολόκληρη την Ελλάδα τις οποίες έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 70.000 μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και γονείς. Παράλληλα, έχει έντονη συγγραφική δραστηριότητα στο πεδίο της επαγγελματικής συμβουλευτικής (Επιλέγω Σπουδές & Επάγγελμα, Επιλέγω Μεταπτυχιακές Σπουδές, Στην Σκακιέρα της Καριέρας) και το 2021 κυκλοφόρησε το νέο του βιβλίο ΣΧΟΛΕΣ, ΣΠΟΥΔΕΣ & ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ που διατίθεται από τις εκδόσεις Πατάκη και είναι ο πρώτος οδηγός σπουδών «μεικτής πραγματικότητας» στην Ελλάδα! Τέλος, συμμετείχε στο πρώτο Δ.Σ. του Συλλόγου Αποφοίτων του Α.Π.Θ., διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης σε ακαδημαϊκά ιδρύματα και δίδαξε και διδάσκει Συμβουλευτική σε προγράμματα του Πανεπιστημίου Πειραιώς, του Δ.Π.Θ. & του Πανεπιστημίου Θράκης.