Σταυρίδης Δημήτριος

Σταυρίδης Δημήτριος
Γεωπόνος – Εντομολόγος, Προϊστάμενος Τμ. Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου, Αν. Προϊστάμενος Δ/σης Αγροτ. Οικ. Π.Ε. Λάρισας, Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ο Δημήτριος Σταυρίδης είναι πτυχιούχος του Τμήματος Γεωπονίας του Α.Π.Θ.. Με υποτροφίες του Ι.Κ.Υ. εκπόνησε τη Διδακτορική του Διατριβή στην Εντομολογία και το Μεταδιδακτορικό στα έντομα υγειονομικής σημασίας, 

Έχει εργασθεί σε ερευνητικά προγράμματα στο Τμήμα Γεωπονίας του Α.Π.Θ. και στο Τμήμα Φυτοπροστασίας του ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. στη Θεσσαλονίκη καθώς και ως εκτιμητής στον ΕΛΓΑ.

Από το 2002 εργάζεται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και είναι Προϊστάμενος του Τμήματος Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου καθώς και Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας.

Έχει διατελέσει και εξακολουθεί να είναι Συντονιστής Ερευνητικών Προγραμμάτων καθώς και Συντονιστής της Ομάδας Αγροτικών Κρίσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Έχει διδάξει επί 24 έτη στους φοιτητές του Τμήματος Γεωπονίας του Α.Π.Θ., στα Τμήματα Φυτικής Παραγωγής των Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης και Λάρισας καθώς και στην Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. 

Είναι επίσης πιστοποιημένος καθηγητής σε θέματα γεωπονικά – φυτοπροστασίας του ΕΟΠΠΕΠ. και πραγματοποίησε μεγάλο αριθμό ομιλιών και εκπαιδεύσεων σε Επιστημονικές Ημερίδες, νέους αγρότες και παραγωγούς. 

Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο με δημοσιεύσεις πλήθους ερευνητικών εργασιών και επιστημονικών άρθρων σε πανελλήνια και διεθνή περιοδικά και έχει συμμετάσχει με παρουσιάσεις επιστημονικών του εργασιών σε Πανελλήνια και Διεθνή Συνέδρια. 

Είναι Πρόεδρος Επιστημονικών Επιτροπών και από το 2014 μέχρι σήμερα Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Πανελλήνιων Συνεδρίων Φυτοπροστασίας, που πραγματοποιούνται στη Λάρισα.