Παπαδάς Γιάννης

Παπαδάς Γιάννης
Διευθυντής Πωλήσεων Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής, Vestas

Ο Γιάννης Παπαδάς ηγείται των πωλήσεων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής και συνεργάζεται στενά με πελάτες και κυβερνήσεις προκειμένου να κλείσει συμφωνίες προμήθειας και συμβάσεις έργων με το κλειδί στο χέρι (EPC) για αιολικά πάρκα,  καθώς και να αναπτύξει, μέσω επενδύσεων, την τοπική παραγωγή εξαρτημάτων των ανεμογεννητριών.

Ο Γιάννης διαθέτει μια εκτεταμένη πολυτομεακή και πολυπολιτισμική εμπειρία στον ενεργειακό κλάδο. Για 7 χρόνια εργάστηκε στη ΜΕΤΚΑ, μέλος του Ομίλου Μυτιληναίου, όπου κατείχε διάφορες θέσεις με επίκεντρο κυρίως τις κατασκευές, τη διαχείριση έργων σε λιγνιτικούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και τις πωλήσεις μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνδυασμένου κύκλου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συνεισφέροντας στην εξωστρέφεια της εταιρείας με την ανάληψη μεγάλων έργων σε διεθνείς αγορές.

Πριν από τον τρέχοντα ρόλο του στη Vestas, ο Γιάννης εργάστηκε για 6 χρόνια ως διευθυντής πωλήσεων στην ελληνική αγορά επιτυγχάνοντας σημαντικές συμφωνίες. Στη συνέχεια μετακόμισε στη Μαδρίτη για 3 χρόνια ως εκτελεστικός σύμβουλος του Προέδρου της Vestas Νότιας Ευρώπης, Mέσης Ανατολής, Βόρειας Αφρικής και Λατινικής Αμερικής, υποστηρίζοντας με επιτυχία την ανάπτυξη αυτών των αγορών σε επίπεδα ρεκόρ.

Ο Γιάννης κατέχει δίπλωμα Μηχανολόγου Μηχανικού, από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, MBA από το ALBA Business School στην Αθήνα.

Ο Γιάννης ζει σήμερα στην Αθήνα με τη σύζυγό του και τα δύο παιδιά τους. Μιλάει Αγγλικά, Ελληνικά και Ισπανικά.