Ορφανού Φαίη

Ορφανού Φαίη
Σύμβουλος Μεταφοράς Τεχνολογίας & Σύμβουλος Απασχολησιμότητας, Συνιδρύτρια «ΑΕΛΙΑ»

Η Φαίη Ορφανού είναι σύμβουλος μεταφοράς τεχνολογίας και ειδική νομική σύμβουλος σε θέματα μεταφοράς τεχνολογίας. Σήμερα παρέχει τις υπηρεσίες στο Γραφείο Καινοτομίας του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος».

Ταυτόχρονα, είναι και σύμβουλος απασχολησιμότητας στο πλαίσιο του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «ΑΕΛΙΑ» τον οποίο έχει συνιδρύσει με τη Σοφία Μακρή, ο οποίος υποστηρίζει, μέσω παρεμβάσεων μικρής κλίμακας, ανθρώπους κάθε ηλικίας στην απασχολησιμότητά τους και την επαγγελματική τους ανάπτυξη.

Ασχολείται με τη μεταφορά τεχνολογίας και την ανάπτυξη καινοτομίας στην Ελλάδα τα τελευταία 9 χρόνια, έχοντας συνεργαστεί με το ΕΜΠ, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών καθώς και ως σύμβουλος ανάπτυξης καινοτομίας σε επιχειρήσεις, ως associate expert στην Grant Thornton Greece και είναι σήμερα μέλος του Τομεακού Επιστημονικού Συμβουλίου Μεταφοράς Τεχνολογίας του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας & Καινοτομίας.

Έχει διατελέσει Ειδική Γραμματέας Ευρωπαϊκών Πόρων του Υπ. Παιδείας στις κυβερνήσεις 2009-2012, με σημαντικό έργο στην χρηματοδότηση παρεμβάσεων στην εκπαίδευση, τη δια βίου μάθηση και την έρευνα.

Η καριέρα της είχε ξεκινήσει ως δικηγόρος, μετά από σπουδές στην Αθήνα, στην Φρανκφούρτη και στο Λονδίνο και συνεργάστηκε διαδοχικά με 4 δικηγορικές εταιρείες της Αθήνας, παρέχοντας επιχειρήσεις σε επιχειρήσεις και δημόσιους οργανισμούς

Η Φαίη Ορφανού έχει συστηματική εθελοντική δραστηριότητας ως μέντορας νέων επιχειρηματιών και επαγγελματιών τόσο μέσω του οργανισμού «ΑΕΛΙΑ» όσο και σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς οργανισμούς και θερμοκοιτίδες νέων επιχειρήσεων.