Φαράκλας Νικόλας

Φαράκλας Νικόλας
Γραφίστας
Γραφίστας

O Νικόλας Φαράκλας είναι γραφίστας. Κάποιοι θα έλεγαν ότι ασχολείται με τον τομέα της οπτικής επικοινωνίας, παρόλα αυτά ο ίδιος προτιμάει την  έννοια του γραφίστα. Ζει στην Αθήνα και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Η γραφιστική δεν ήταν το πρώτο πράγμα το οποίο του κέντρισε το ενδιαφέρον επαγγελματικά. Προτού αποφασίσει ότι μέσω αυτής θα μπορεί να εκφράζεται και να κερδίζει τα προς το ζην, παρακολούθησε Shipping μέσω του Institute of Chartered Shipbrokers στο London Guildhall University στο Λονδίνο και στη συνέχεια μπάρκαρε σε container ship για έξι μήνες.

Με την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης επαγγελματικής «περιπέτειας», αποφάσισε να βουτήξει σε αχαρτογράφητα νερά.  Σπουδάζοντας αρχικά γραφιστική στη σχολή Βακαλό, η επόμενη επαγγελματική του στέγη – η οποία τον φιλοξένησε για 15 χρόνια -  τον βρήκε  στις μεγάλες εκδοτικές εταιρίες (Imako, Εκδόσεις Λυμπέρη, Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη) σε διευθυντικές θέσεις. Για λίγο καιρό εργάστηκε και σε μικρές διαφημιστικές.

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας σχεδιάζοντας για ένα ευρύ πελατολόγιο που περιλαμβάνει πολλούς κλάδους, όπως και αυτού του shipping.