Λαμπρογεώργος Νικόλαος

Λαμπρογεώργος Νικόλαος
Senior Account Manager - Public Sector, Cisco Hellas S.A.
Senior Account Manager - Public Sector, Cisco Hellas S.A.

Ο Νικόλαος Λαμπρογεώργος γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1969, στα Τρίκαλα Θεσσαλίας. Αποφοίτησε απο το Τμήμα Επιστήμης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κρήτης (1990) και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο Master of Science (M.Sc.) degree (1993) από το ίδιο τμήμα.

Εργάζεται στην Cisco Systems Hellas S.A. από το 1999. Τα πρώτα 3 χρόνια σαν Systems Engineer, προσφέροντας pre-sales υπηρεσίες στους πελάτες και συνεργάτες της Cisco στον σχεδιασμό λύσεων, στην ενημέρωση για νέες τεχνολογίες και προϊόντα καθώς και στην δημοσίευση άρθρων σχετικά με δικτυακά θέματα. Τον Οκτώβριο του 2002 μετακινήθηκε στο τμήμα πωλήσεων της Cisco Systems σαν Account Manager υποστηρίζοντας μεγάλους πελάτες της, κυρίως στον Δημόσιο Τομέα.  Τον Απρίλιο του 2015 ανέλαβε την ευθύνη του Δημόσιου τομέα της Κύπρου. Τον Δεκέμβριο του 2015 προήχθη σε Senior Account Manager.

Έχει λάβει μέρος στην μελέτη και σχεδιασμό λύσεων δικτυακής υποδομής μεγάλου μεγέθους έργων, όπως το δίκτυο δημοσίας διοίκησης «Συξευξις Ι και ΙΙ», το δίκτυο δεδομένων των Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ2004, του Διεθνούς Αερολιμένος Αθηνών, δημοσίων οργανισμών όπως Υπουργείων, ΓΓΠΣ/TAXISNet, ΥΠΕΞ/NetVIS,  ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΗΔΙΚΑ, ΕΔΑ ΘΕΣΣ, ΑΙΑ, Fraport, πολλών πανεπιστημίων και πολλών άλλων. Ασχολήθηκε με μεγάλα έργα στο χώρο της Υγείας, όπως τα Έξυπνα Νοσοκομεία Παπαγεωργίου και Σύρου, το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής «ΕΔιΤ» της 2ης ΥΠΕ κτλ. Ασχολήθηκε επίσης με ενέργειες υποστήριξης της προσπάθειας ανάπτυξης broadband δικτύων στην Ελλάδα κυρίως μέσω της Κοινωνίας της Πληροφορίας (έργα ανάπτυξης οπτικών ινών στους ΟΤΑ - MAN, δημιουργία public wireless hotspots, broadband συνδέσεις σε απομακρυσμένες περιοχές κ.α.). 

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την προώθηση λύσεων στο πλαίσιο των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ (2007-2013 και 2013-2020), καθώς και λύσεων έξυπνων πόλεων, με συμμετοχή στη σχεδίαση και υλοποίηση των Smart City projects του Δήμου Χαλκιδαίων, Τρικκαίων, Λευκωσίας καθώς και το σύστημα Έξυπνης Στάθμευσης του Δήμου Αθηναίων και στο έργο ελέγχου κυκλοφορίας πεζοδρόμων στο δήμο Λαρισαίων. 

Από τον Ιούνιο 2020 είναι υπεύθυνος σχεδίασης, υλοποίησης και λειτουργίας του «Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων – DT&S» στη Θεσσαλονίκη.

Πριν από την Cisco εργάστηκε στην IBM Ελλάδος για 3 χρόνια σαν μηχανικός δικτύων.