Μπρούμας Δημήτρης

Μπρούμας Δημήτρης
Καθηγητής Φυσικής στη Μέση Εκπαίδευση, Ιδιωτική Εκπαίδευση

Ο κύριος Δημήτρης Μπρούμας σπούδασε Φυσική στο ΕΚΠΑ και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στις Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων του τμήματος Γεωλογίας του ΕΚΠΑ. 

Εργάστηκε  στο πλαίσιο της πτυχιακής του εργασίας ως βοηθός ερευνητής στο Ε.Κ.Ε.Φ.Ε "Δημόκριτος" ενώ παράλληλα δίδαξε εθελοντικά στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αθηναίων και του Δήμου Ζωγράφου. Η εκπαίδευση είναι ο τομέας που τον κέρδισε επαγγελματικά καθώς θεωρεί σπουδαία πρόκληση τη διδασκαλία σύνθετων εννοιών της επιστήμης με τρόπο κατανοητό για το μη εξειδικευμένο κοινό. Εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση από το 2016 ενώ αυτήν την περίοδο συνεχίζει με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών στο ΠΤΔΕ του ΕΚΠΑ και παράλληλα διδάσκει Φυσική και Χημεία σε κεντρικά φροντιστήρια της Αθήνας.΄Εχει συγγράψει βοηθήματα για μαθήματα ειδικότητας των ΕΠΑ.Λ (Ναυσιπλοΐα ΙΙ και Τεχνολογία Υλικών)καθώς και πλήθος σημειώσεων Φυσικής και Χημείας όλων των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση(ΕΕΦΕΕ). Άρθρα του σχετικά με την Επικοινωνία της Επιστήμης και με  εκπαιδευτικά θέματα έχουν δημοσιευτεί σε εκπαιδευτικές ιστοσελίδες. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά και στον ελεύθερό του χρόνο προσπαθεί να αθλείται και να συμμετέχει στο κοινωνικό γίγνεσθαι.