Μπουνάκης Νίκος

Μπουνάκης Νίκος
Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Proactive Α.Ε.- Σύμβουλοι Επιχειρήσεων

Σπουδές

Ο Νίκος Μπουνάκης σπούδασε, Διοίκηση επιχειρήσεων (MBA), στη σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, Μάρκετινγκ και Επικοινωνία (M.Sc), στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αγροτική Πολιτική, Οικονομικά και Marketing Τροφίμων  στο University of Reading U.K. και Γεωπονία (B.Sc) στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης. Επίσης, ειδικεύτηκε στην Αμπελουργία στο VGR – Ιταλίας, με ετήσια υποτροφία του Ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος ERASMUS -COMETT ΙΙ. 

Είναι κάτοχος του Diploma “Quality Management Technician” από τον European Organization for Quality, καθώς και του Diploma “Quality System Organizer” από τον Swiss Association for Quality.  

Επαγγελματική Εμπειρία

Από το 1996, εργάζεται σε Ελληνικές επιχειρήσεις βιομηχανικών προϊόντων και υπηρεσιών, ως διευθυντικό στέλεχος, στα τμήματα πωλήσεων και Marketing.  

Από το 2002, εργάζεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα διοίκησης ποιότητας, αγροτικής επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης, Marketing και ασφάλειας τροφίμων.

Έχει εκπονήσει αυτοδύναμα είτε συμμετέχοντας σε ομάδες έργου, περισσότερες από 500 μελέτες Διοίκησης ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων, περισσότερες από 50 έρευνες αγοράς και Μελέτες σχεδίου Marketing για επιχειρήσεις τροφίμων, καθώς και δεκάδες επιχειρησιακά σχέδια για την ένταξη επιχειρήσεων σε χρηματοδοτικά επενδυτικά προγράμματα. 

Έχει εμπειρία στην σύνταξη προγραμμάτων σχετικών με την εκπαίδευση και την δια βίου μάθηση,  όπως, INTERREG III, Τοπικές πρωτοβουλίες απασχόλησης, ολοκληρωμένες παρεμβάσεις απασχόλησης ειδικών πληθυσμιακών ομάδων, Leonardo Da Vinci. 

Το 2004 ίδρυσε την Proactive  ΑΕ - Σύμβουλοι Επιχειρήσεων.

Η εταιρεία δραστηριοποιείτε στους τομείς μελετών συστημάτων ποιότητος, ερευνών αγοράς, μελετών σχεδίων Μάρκετινγκ, ανάπτυξης επιχειρηματικότητας, μελετών για την ένταξη επιχειρήσεων σε χρηματοδοτικά επενδυτικά προγράμματα και προγραμμάτων προβολής και προώθησης τροφίμων στις διεθνείς αγορές.

Το 2015 ίδρυσε την ομάδα Ελαιοπαραγωγών CRETA GREEN AGROFARM IKE Οργάνωση      παραγωγών «ΕΛΑΙΗ-ΑΡΧΑΝΕΣ». Θέση: Πρόεδρος και Διαχειριστής.

Εκπαιδευτική Εμπειρία

Από το 2006, διδάσκει τα μαθήματα της διοίκησης ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων στη Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας & Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Κρήτης , από το 2019 διδάσκει Αγροτική πολιτική και Marketing  τροφίμων, στην  σχόλη Γεωπονίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου  και  Marketing & Οικονομία Οίνου, στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Από το 2003, είναι επιστημονικός συνεργάτης σε Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης, για τα εκπαιδευτικά αντικείμενα της Αγροτικής πολιτικής και ανάπτυξης, Διασφάλισης ποιότητας  τροφίμων, Αγροτικής επιχειρηματικότητας και Marketing Αγροτικών προϊόντων και τροφίμων. 

Ερευνητική Εμπειρία 

Έχει  παρουσιάσει και  δημοσιεύσει σε πρακτικά επιστημονικών συνεδρίων θέματα σχετικά με την ασφάλεια και ποιότητα τροφίμων, την ολοκληρωμένη διαχείριση καλλιεργειών και την συμπεριφορά καταναλωτή στην  επιλογή τροφίμων.