Μπόκαρης Μάκης

Μπόκαρης Μάκης
Business Development & Scientific Affairs, LABBOK
Business Development & Scientific Affairs, LABBOK

Ο Μάκης Μπόκαρης είναι πτυχιούχος Χημικός (Bsc) του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος (PhD) στη Βιοχημεία από την Ιατρική Σχολή Αθηνών. Έχει μία τριακονταετή εμπειρία στη Φαρμακευτική βιομηχανία και τα τελευταία δύο χρόνια έχει στρέψει το ενδιαφέρον του στον τομέα των Βιολογικών Καλλυντικών προϊόντων.

Στο παρελθόν έχει εργαστεί στο Ιατρικό τμήμα και στα τμήματα Πωλήσεων και Marketing σε πολλές εταιρείες όπως Bristol-Myers Squibb, Rhone-Poulenc Rorer και Aventis Pharma, ενώ για πολλά χρόνια ήταν Business Unit Director στην Φαρμακευτική εταιρεία Sanofi. Το 2009 ανέλαβε διευθυντής του τμήματος Business Excellence της Sanofi Ελλάδος, το 2016 ανέλαβε την Γενική Διεύθυνση της Sanofi στην Κύπρο και διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Sanofi Ελλάδος και Κύπρου.

Από τις αρχές του 2019, δραστηριοποιείται στην θέση του Business Development & Scientific Affairs στην εταιρεία Labbok και έχει οριστεί Χημικός υπεύθυνος του εργαστηρίου παραγωγής των Βιολογικών Καλλυντικών προϊόντων της. Έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια Marketing and Business Leadership σε Αθήνα, Παρίσι και στο Ashridge College του Λονδίνου αλλά και μαθήματα παραγωγής Φυτικών Καλλυντικών (ΕΚΠΑ). Μιλάει Αγγλικά και Ελληνικά.