Κανδαράκη Άννα

Κανδαράκη Άννα
Κλινική Ψυχολόγος Ψυχοθεραπεύτρια, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

Η Άννα Κανδαράκη, είναι κλινική ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και αριστούχος του πανεπιστημίου Paris V Rene Descartes της Σορβόννης. Έχει μεταπτυχιακό στην κλινική ψυχολογία με ειδίκευση στη ψυχοπαθολογία παιδιού εφήβου και ενήλικα.

Έχει εργαστεί ως Επικεφαλής Ψυχολογικού Τμήματος σε γενικά νοσοκομεία, ιδρύματα και ψυχιατρικές κλινικές.

Ειδικεύεται στην συστημική υπαρξιακή ψυχοθεραπεία. Αναλαμβάνει ενήλικες, οικογένειες και ζευγάρια που αντιμετωπίζουν δυσκολίες σε όλο το φάσμα της ψυχοπαθολογίας καθώς και δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσει ο καθένας είτε εξαιτίας κάποιας χρόνιας νόσου, είτε επειδή βρίσκεται μπροστά σε σημαντικές αλλαγές και αποφάσεις της ζωής του.

Στο ενεργητικό της συμπεριλαμβάνεται πλούσια αρθρογραφία σε εγχώριο και διεθνή τύπο και συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια ως καλεσμένη ομιλήτρια.

Η δρ. Κανδαράκη, πριν επικεντρωθεί στην επιστήμη της Ψυχολογίας, σπούδασε Aρχαιολογία στο πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάστηκε στις ανασκαφές της αρχαίας Μεσσήνης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στην Ιστορία της Τέχνης από το πανεπιστήμιο του Λούβρου στο Παρίσι και ολοκλήρωσε την μετεκπαίδευση της στο Πολιτισμικό Managment και στην Oργάνωση Eκθέσεων στο πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ