Τσούτσιας Ιωάννης

Τσούτσιας Ιωάννης
Career Coach & Mentor
Career Coach & Mentor

Ο Γιάννης εμπνέεται με το να αναδεικνύει τις ιστορίες ανθρώπων που βρίσκονται σε σημαντικά σταυροδρόμια στη ζωή τους. Βοηθάει μεταξύ άλλων υποψηφίους από όλο τον κόσμο για την εισαγωγή τους στις σχολές διοίκησης επιχειρήσεων (MBA) του Harvard, Stanford, INSEAD, Wharton και London Business School.

Έχει ευρεία εμπειρία στο χώρο των χρηματοοικονομικών, έχοντας δουλέψει ως διευθυντής επί σειρά ετών σε επενδυτικό fund της Global Finance (private equity) ύψους $400εκ. και υπεύθυνος επενδύσεων σε family office στη Νέα Υόρκη. Επίσης, έχει προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες στο χώρο των εξαγορών και συγχωνεύσεων. Είναι CFA charterholder και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε equity research για το SeekingAlpha, τη μεγαλύτερη παγκοσμίως επενδυτική κοινότητα.

Ο Γιάννης είναι απόφοιτος της σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΟΠΑ (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) και μαθητής του Δασκάλου Ιορδάνη Λαδόπουλου. Κατέχει MBA από το INSEAD, Masters in Finance (MIF) από το London Business School και Μaster in Public Administration από το Harvard Kennedy School, όπου ως Fellow διοργάνωσε σημαντικά συνέδρια, σεμινάρια και διαλέξεις με εξέχουσες πολιτικές προσωπικότητες από όλο το κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Έλληνα πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με το τένις σε αγωνιστικό επίπεδο, είναι χειμερινός κολυμβητής, εξασκεί το ταλέντο του στο speechwriting και διαβάζει φιλοσοφία.