Αναστόπουλος Γεώργιος

Αναστόπουλος Γεώργιος
Core & Transport Network Manager, Vodafone-Panafon SA
Core & Transport Network Manager, Vodafone-Panafon SA

Ο Γιώργος Αναστόπουλος εργάζεται στις τηλεπικοινωνίες από το 1997. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Intracom ως μηχανικός υποστήριξης ψηφιακών τηλεφωνικών κέντρων και τα τελευταία 5 χρόνια εργάζεται στην Vodafone στη διεύθυνση Λειτουργίας και Ποιότητας δικτύου κατέχοντας σήμερα την θέση του Προϊστάμενου δικτύων πυρήνα και μετάδοσης (Core and Transport Network Manager for Fixed and Mobile). Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στα δίκτυα σταθερής καθώς έχει εργαστεί από θέσεις ευθύνης σε παρόχους υπηρεσιών σταθερής (Tellas ΑΕ και Hellas online) και πάντα σε τμήματα λειτουργείας δικτύων ενώ το διάστημα που εργάζεται στην Vodafone έχει επεκτείνει τις γνώσεις του και στα δίκτυα κινητής.

Το 2001 ήταν υπεύθυνος στην τεχνική ομάδα που έστησε τα πρώτα ψηφιακά κέντρα τηλεφωνίας στην Αρμενία καθώς και για την εκπαίδευση Αρμένιων μηχανικών στην υποστήριξη των κέντρων. Επίσης ήταν μέλος της ομάδας που έστησε το δίκτυο της Tellas ΑΕ οδηγώντας την στην κορυφή των εναλλακτικών παρόχων τηλεφωνίας. Στην Hellas online, βοήθησε στην μετατροπή της εταιρείας από πάροχο υπηρεσιών Internet σε ολοκληρωμένο πάροχο υπηρεσιών τηλεφωνίας, δεδομένων και cloud services. 

 Η τεχνική εμπειρία του επεκτείνεται πέρα από τα δίκτυα τηλεφωνίας και στα δίκτυα δεδομένων, μετάδοσης κλπ βοηθώντας τον να αποκτήσει ικανότητες διερεύνησης και επίλυσης προβλημάτων. Επίσης λόγω της πολυετούς εργασίας του ως προϊστάμενος μικρών ή μεγάλων ομάδων αλλά και σε διάφορα έργα, έχει αναπτύξει ικανότητες διαχείρισης προσωπικού, διαμόρφωσης και διαχείρισης budget, και έχει αποκτήσει γνώσεις ασφάλειας δικτύων, διαχείρισης πελατών κλπ. Βρίσκει πολύ ενδιαφέρον το να μεταφέρει τις γνώσεις του σε νεότερους και να βοηθάει στην ανάπτυξή τους, καθώς και να συζητάει νέες ιδέες και να υποστηρίζει την ανάπτυξη εργαλείων.

Ο Γιώργος έχει σπουδάσει Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και διαθέτει Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών με διάκριση στα δίκτυα μετάδοσης δεδομένων.