Ρουσόπουλος Δημήτρης

Ρουσόπουλος Δημήτρης
Marketing & Corporate Strategy consultant
Marketing & Corporate Strategy consultant

Ο Δημήτρης Ρουσόπουλος είναι πτυχιούχος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδίκευση στο Μάρκετινγκ και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MBA από το Strathclyde University, ενώ διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας.

Η επαγγελματική του πορεία ξεκινά στο χώρο του μάρκετινγκ σε πολυεθνικoύς οργανισμούς όπου σύντομα αναλαμβάνει ανώτατες διευθυντικές θέσεις στο εμπορικό τμήμα, ενώ ταυτόχρονα συμμετέχει ως μέλος στη Διοικητική ομάδα και το Διοικητικό Συμβούλιο. Πέραν των κύριων δραστηριοτήτων του, συμμετείχε σε εθνικά και διεθνή έργα -εξαγορές, αναδιοργανώσεις, ανάπτυξη επιχειρήσεων και διαδικασιών- που οδήγησαν στη μεταμόρφωση των οργανισμών. Τα τελευταία περίπου 10 χρόνια εργάζεται ως Σύμβουλος Εταιρικής Στρατηγικής & Μάρκετινγκ, συνεργαζόμενος με μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις από διάφορους κλάδους σε προγράμματα στρατηγικής κατεύθυνσης, ανάπτυξης ή αναδιαμόρφωσης.

Έχει διακριθεί για τον σχεδιασμό και την καθοδήγηση αποτελεσματικών ομάδων και την ανάπτυξη συνεργατών, ενώ έχει βραβευθεί επί σειρά ετών για διακεκριμένη απόδοση.