Παπαδάκης Βασίλης

Παπαδάκης Βασίλης
Αντιπρύτανης Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης του ΟΠΑ και Καθηγητής του τμήματος ΟΔΕ
Αντιπρύτανης Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης του ΟΠΑ και Καθηγητής του τμήματος ΟΔΕ

Ο Βασίλης Παπαδάκης είναι Αντιπρύτανης Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης και Διευθυντής του Executive MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι πτυχιούχος του Ο.Π.Α., κάτοχος ΜΒΑ από το Ο.Π.Α. και PhD από το London Business School.

Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του Δρ. Παπαδάκη εστιάζουν στο χώρο της Στρατηγικής των Επιχειρήσεων, της Λήψης και Υλοποίησης Στρατηγικών Αποφάσεων και των Εξαγορών και Συγχωνεύσεων. Άρθρα του, έχουν δημοσιευθεί κορυφαία διεθνή επιστημονικά περιοδικά (πχ.  Strategic Management Journal, Organization Science, British Journal of Management, Strategic Organization) και έχουν παρουσιαστεί σε κορυφαία διεθνή συνέδρια. Έξι φορές άρθρα στα οποία ήταν συν-συγγραφέας ήταν υποψήφια για Best Papers σε συνέδρια της Αμερικανικής Ακαδημίας Διοίκησης Επιχειρήσεων (1996 και 2003) και του Strategic Management Society (1997,2010, 2012, 2017).

Εκτός από τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών του ΟΠΑ, ο Δρ. Παπαδάκης διδάσκει μαθήματα που άπτονται της Στρατηγικής των Επιχειρήσεων και του Μάνατζμεντ Στρατηγικών Αλλαγών και στα μεταπτυχιακά προγράμματα. Για το διδακτικό του έργο έχει επανειλημμένα τιμηθεί με αριστεία διδασκαλίας από τα μεταπτυχιακά προγράμματα του ΟΠΑ. 

O Βασίλης Παπαδάκης συνεργάζεται με ομάδες ανώτατης διοίκησης επιχειρήσεων για την ανάπτυξη στρατηγικής σκέψης, τη χάραξη στρατηγικής και τη διαχείριση στρατηγικών αλλαγών. Έχει εμπειρία ως σύμβουλος και εκπαιδευτής στελεχών επιχειρήσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχοντας συνεργαστεί με επιχειρήσεις όπως Apivita, Vodafone, Alpha Bank, Eurobank, Sunlight, Praktiker, Roche, Abbott Laboratories, Gilead Sciences, SAP Hellas κ.α.