Μωρέλας Αλέξανδρος

Μωρέλας Αλέξανδρος
Business Development Manager, DEMO S.A. Pharmaceutical Industry
Business Development Manager, DEMO S.A. Pharmaceutical Industry

Ο Αλέξανδρος Μωρέλας είναι πτυχιούχος των τμημάτων Βιολογίας και Φαρμακευτικής του πανεπιστημίου Πατρών. Επίσης, είναι κάτοχος MBA από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 

Η εμπειρία του στον κόσμο του φαρμάκου ξεκινά με την εργασία του σε ιδιωτικά φαρμακεία, αλλά στην πορεία τον κέρδισε ο κλάδος της φαρμακευτικής βιομηχανίας. Ένας κλάδος που επιτρέπει σε έναν φαρμακοποιό να παρακολουθήσει αλλά και να συμμετάσχει ενεργά στην παραγωγή ενός φαρμακευτικού σκευάσματος. 

Η πορεία του στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας ξεκίνησε από το τμήμα Εγκρίσεων, ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζεται στο τμήμα Ανάπτυξης Εργασιών και συγκεκριμένα στην δημιουργία και σύναψη B2B συνεργασιών για διανομή νέων προϊόντων στην ελληνική αγορά. 

Επιπλέον, ασχολείται ενεργά με την επικοινωνία της επιστήμης, συμμετέχοντας σε εθελοντικές οργανώσεις με σκοπό την προώθηση και την ελεύθερη διάχυση της επιστημονικής γνώσης στην κοινωνία.  Όλο αυτό το διάστημα αρθρογραφεί επίσης συχνά στον ηλεκτρονικό τύπο, για θέματα επιστημονικού ενδιαφέροντος. 

Τέλος, τα τελευταία δύο χρόνια είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών έχοντας ως σκοπό την στήριξη και την επιμόρφωση των νέων φαρμακοποιών πάνω στις νέες απαιτήσεις και ευκαιρίες του επαγγέλματός τους.